Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829Cărămidă Porotherm / Buiandrugi

Oferte speciale

Super Preț ! POROTHERM 25 ROBUST Mărește

POROTHERM 25 ROBUST

Cărămida este unul din cele mai folosite materiale de construcții. Cărămida este folosită pentru structuri de rezistență, pentru ziduri interioare obișnuite, pentru decorarea unor suprafețe interioare sau exterioare etc. Nici un alt element de construcție nu oferă atâtea posibilități pentru realizarea unor efecte arhitecturale unice.

Mai multe detalii

9,25 lei

-2%

9,44 lei

Fişă tehnică

ProducătorPorotherm
TipExterior
Lungime375 mm
Lățime250 mm
Înălțime238 mm
Număr de bucăți pe palet60
GreutateCca. 18kg/buc
Mod PrezentarePalet
StocIn Stoc Furnizor

Mai multe informații

POROTHERM 25 ROBUST

Livrarea se face numai la multiplu de palet/60 buc.
Palet: 1.395 MC Zidarie

Descriere

POROTHERM 25 este un bloc ceramic cu locaș de mortar ce se foloseste pentru pereți structurali interiori sau exteriori, în conformitate cu proiectul de execuție al construcției sau pentru pereți nestructurali, la construcțiile cu structură din beton armat în cadre. Configurația geometrică a blocului ceramic respectă în totalitate prevederile noilor coduri de proiectare CR6-2013 si P100-1/2013. Porotherm 25 Robust poate fi utilizat pentru execuția pereților structurali (portanți) din zidărie la construcții în toate zonele seismice ale țării.

 Locașul de mortar optimizat oferă un consum controlat, mai redus de mortar.

Dimensiuni375mm x 250mm x 238mm
Masa (M- kg)cca.18 kg/ buc
Rezistenta la compresiune (valoare medie)min 10 N/mm2
Conductivitate termica λ 10dry [W/m K]0.202 W/mK
Rezistenta termica a peretelui R(netencuit, zidarie cu mortar M5)1.25 m2K/W
Densitate aparenta (kg/m3)cca. 850 kg/ m3
Clasa de reactie la focA1
Livrare (bucati/ palet infoliat)60 buc/ palet
Necesar de caramizi/m² de zidarie11 buc/ m2 zidarie
Necesar de caramizi/m³ de zidarie43 buc/ m3 zidarie
Consum de mortar95 (l/m3 zidarie)
Instrucțiuni de utilizare și montaj pentru blocurile ceramice de zidărie Porotherm:
Utilizarea blocurilor de zidărie Porotherm nu impune elaborarea unor norme specifice de execuție, ci numai luarea unor măsuri ce se vor urmări riguros:
După desfacerea foliei protectoare a paletului de blocuri ceramice, se procedează la udarea, în stivă, de sus in jos, cu furtunul, pentru a se asigura o bună aderență a mortarului.
La zidire se pot folosi mortare de zidărie cu aplicație generală, de clasă minim M5 (conf. SR EN 998-2).
 
Zidirea se va începe de la colț, cărămizile umezite așezându-se pe patul de mortar nivelat în prealabil, conform cotelor.
Blocurile ceramice Porotherm se pozează având golurile în poziție verticală.
Grosimea nominală a rostului orizontal de mortar se recomandă a fi de 1,2cm. Mortarul trebuie să acopere toată suprafața orizontală a blocurilor ceramice, până la muchii.
Pentru blocurile ceramice Porotherm cu locaș de mortar și pentru cele de tip N+F (lamba și uluc), îmbinarea verticală se realizează prin contact direct între două blocuri ceramice alăturate .
Locașurile de mortar se vor umple complet, prin introducerea mortarului, cu mistria, de deasupra, după așezarea pe poziție a rândului de blocuri ceramice.
Blocurile ceramice N+F nu necesită mortar în îmbinarea verticală. 
La poziționarea blocurilor ceramice se va utiliza obligatoriu ciocanul de cauciuc. Nu se vor poziționa blocuri ceramice așezate decalat, înclinate sau fără asigurarea planeității suprafețelor de zidărie. 
Țeserea zidăriei se face tradițional, de regulă cu un decalaj de jumătate de bloc (dar nu mai puțin de ¼ din lungimea elementului). Se vor respecta indicațiile proiectului privind forma și dimensiunile necesare. 
Pentru țeserea corectă și calitatea superioară a zidăriei, se vor folosi blocuri ceramice fracționate Porotherm (treimi Porotherm 25 3x1/3 și jumătăți Porotherm 30 ½ Robust , Porotherm 38 1/2). Pentru dimensiuni speciale, pentru tăierea blocurilor ceramice, se vor folosi obligatoriu doar dispozitive mecanice sau manuale pentru tăiat blocuri ceramice cu goluri verticale (fierăstrău mecanic sau manual cu disc/dantura specială, mașină de tăiat cărămizi etc). 
În cazul realizării colțurilor cu unghi diferit de 90°, blocurile ceramice se taie la dimensiunile necesare, iar la îmbinare se aplică mortar. 
Dimensiunea asizei specifică blocurilor ceramice Porotherm este de 25cm (23,8cm blocul ceramic și 1,2cm rostul orizontal de mortar). Pentru proiectarea optimă se recomandă utilizarea modulării orizontale și verticale ținând cont de dimensiunile formatelor blocurilor ceramice Porotherm. 
Executarea de șlițuri sau nișe pentru traseele de instalații se va face obligatoriu pe baza unui proiect, conform reglementărilor tehnice în vigoare. Execuția se va realiza obligatoriu cu dispozitive mecanice specifice pentru tăiere/decupaje în cărămida cu goluri verticale. (freze, fierăstrău circular etc). 
Realizarea fixărilor cu elemente de fixare (dibluri, ancore etc) se va realiza conform instrucțiunilor producătorului de elemente de fixare, acestea fiind obligatoriu pentru cărămizi cu goluri verticale. Se recomandă găurirea cu mașini de găurit fără utilizarea percuției, iar elementele de fixare să aibă lungimea minim necesară conform scopului propus.

Descărcare

alerta

ALERTA PRETURI !
Datorită cotatiei fluctuante a fierului din această perioadă, anumite produse metalurgice pot să nu aibă pretul actualizat.