OFERTE ACTIVE

Teava Rectangulara / Teava Patrata

Oamenii au mai întrebat și

Ce teava se foloseste la gard ?

Cele mai uzuale tevi folosite ca stâlpi de gard, sunt teava rectangulara de 60x40 cu 2 sau 3 mm si teava patrata 50x50 cu 2 sau 3 mm. Teava la stâlpii pentru poarta trebuie sa fie mai mare, si cel mai des se fac din teava patrata de 100x100 sau 120x120 mm cu o grosime de 3 sau 4 mm. Pentru stalpii de poarta se poate opta si pentru o teava rotunda de 4 toli...

Adancime stalpi gard ?

Stâlpii se vor fixa în pamânt în gropi umplute cu beton cu o adâncime de minim 50 cm, astfel, stâlpii pentru gard trebuie sa fie cu 50 de cm mai mari decât înaltimea pe care o dorim la gard.
Pentru soluri moi si nisipoase, în functie de sol, adâncimea gropii poate ajunge si la 1 metru.

Aliniere stalpi gard ?

Pentru a alinia stalpii de gard trebuie sa tinem cont de alinierea celor trei axe: înaltime, planeitate si verticalitate. Pentru a fixa stalpii la aceasi înaltime si planeitate avem nevoie de trei ate de constructie (sau orice fel de sfoara), pe care le întindem între doi tarusi etalon de o parte si de alta a lungimii pe care dorim sa construim gardul. Astfel, una din sfori, care ne va da înaltimea va fi întinsa în capul tarusilor, iar cele pentru planeitate vor fi întinse la aceiasi înaltime una în partea de sus si cealalta în partea de jos a tarusilor etalon. Pentru verticalitate, se va folosi un boloboc la montarea stalpilor în gropile cu beton.

La ce distanta se pun stalpii de gard ?

Uzual, distanta între stâlpii de gard se calculeaza la 2 metri, dar aceasta distanta se poate marii sau micsora în functie de materialul folosit la realizarea gardului. Astfel, daca dorim sa realizam gardul din panouri bordurate distanta poate fi de 2 m sau 2,5 m în functie de lungimea standard a panoului de gard pe care-l alegem. Daca dorim sa realizam o îngradire provizorie ieftina putem folosi plasa sudata tip Buzau de 2x5 m sau 2x6 metri, astfel stâlpii de gard vor fi montati la 2,5 m în cazul plasei de 2x5 metri si la 3 metri în cazul plasei de 2x6 metri.

Fixare stalpi gard ?

Pentru fixarea stalpilor de gard în pamânt într-un sol tare, trebuiesc sapate gropi de aproximativ 60 cm adâncime si cu un diametru de ~ 10 cm mai mare decât diametrul stâlpului. Gropile vor fi sapate la o distanta egala de 2 sau 2.5 metri în functie de lungimea panoului de gard pentru care am optat. Apoi pregatim un beton mai tare (cu mai putina apa) si turnam în groapa ~ 10 cm de beton; amplasam stâlpul tinând cont de alinierea pe cele trei axe (înaltime, planeitate si verticalitate) fata de tarusii etalon si turnam beton în jurul stâlpului pe care încercam sa-l vibram cât putem de bine cu o vergea...
Daca solul este moale si umed sau nisipos gropile sapate vor fi mai adânci (chiar si de 1 m adâncime, în functie de sol). Acestea vor fi sapate conic; adica mai largi la baza gropii si mai înguste in partea de sus a acesteia. Apoi se vor urma pasii de pregatire si turnare a betonului ca si la solul tare.      
Pentru ca stalpii sa faca o mai buna "priza" cu betonul, putem suda în prealabil niste mustati de fier OB pe portiunea stalpului care va intra în beton.

Produs adăugat în lista pentru comparare