OFERTE ACTIVE
Policarbonat Compact / Solid
Oamenii au mai întrebat și
Diferente policarbonat compact vs plexiglas
Chiar dacă plăcile de policarbonat compact și plexiglas au un aspect optic similar, există câteva diferențe importante între ele:
1. Rezistenta la impact: Policarbonatul compact prezinta o rezistenta exceptionala la impact el fiind practic incasabil in comparatie cu plexiglasul, care desi poate absorbi mai bine șocurile decat sticla, la impacturi mai puternice se poate fisura sau sparge.
2. Temperatura ambianta: Policarbonatul compact in functie de grosimea materialului poate rezista la temperaturi de până la 120-130 °C in comparatie cu plexiglasul care poate rezista la temperaturi de până la 80-90 °C la aceeasi grosime.
3. Rezistența la zgârieturi: Plexiglasul este mai rezistent la zgârieturi decât policarbonatul compact.
4. Greutate: Densitatea policarbonatului compact este mai mare decât cea a plexiglasului, ceea ce înseamnă că, la aceeași dimensiune și grosime, policarbonatul compact va fi mai greu decât plexiglasul. Densitatea aproximativă a plexiglasului este de ~ 1,19 g/cm³ iar cea a policarbonatului compact este de ~ 1,5 g/cm³
5. Pretul: În general, pentru aceeași dimensiune și grosime a placii, plexiglasul este mai ieftin decât policarbonatul compact.
Cu ce se lipeste policarbonatul ?
Plăcile de policarbonat compact se pot lipi între ele folosind un adeziv special pentru policarbonat MafixCompact pe bază de solvent care dizolva ușor suprafața policarbonatului și creaza o legătură puternică între plăci. După aplicarea adezivului, plăcile se presează strâns una de cealaltă și se mențin în această poziție timp de câteva minute, pentru a permite adezivului să se usuce și să se întărească.
Cu ce se taie policarbonatul ?
Policarbonatul compact poate fi tăiat cu un fierastrau circular folosit si în industria lemnului echipat cu o pânză cu dinti cu pastile vidia de 4 - 5 mm grosime pentru a prevenii lipirea materialului în urma tăierii. O altă opțiune pentru debitarea policarbonatului compact este folosirea unei mașini de tăiat cu laser. Atunci când se utilizează fierăstrăul circular, este important să se utilizeze mișcări lente și constante evitând aplicarea unei presiuni prea mari în timpul tăierii pentru a prevenii încingerea excesivă a plăcii.
Prindere policarbonat pe lemn ?
Pentru a fixa policarbonatul compact pe o structură din lemn, există două opțiuni de suruburi: suruburi de lemn cu șaibă EPDM sau suruburi cu cap plat și șaibă de policarbonat.
Înainte de a fixa suruburile, este important să se realizeze găuri în placa de policarbonat, având în vedere că diametrul acestora trebuie să fie cu 4-5 mm mai mare decât diametrul surubului. Acest lucru permite dilatarea plăcii în timpul verii, evitând astfel apariția tensiunilor care ar putea cauza smulgerea plăcii din suruburi.
O altă metodă de fixare a plăcii de policarbonat este folosirea sistemelor de prindere cu profile presoare din aluminiu prevazute cu garnituri epdm. Trebuie ținut cont ca profilele presoare pot îmbina două plăci doar în dreptul unei grinzi de susținere.
Prindere policarbonat pe metal ?
Pentru a fixa policarbonatul compact pe o structură din metal, există două tipuri de suruburi similare cu cele utilizate la prinderea pe lemn: suruburi autoforante cu șaibă EPDM sau suruburi autoforante cu cap plat și șaibă de policarbonat.
Înainte de a fixa suruburile, este important să se realizeze găuri în placa de policarbonat cu un diametru cu 4-5 mm mai mare decât diametrul surubului, pentru a permite dilatarea plăcii în timpul verii și pentru a evita tensiunile care ar putea cauza smulgerea plăcii din suruburi.
O altă opțiune pentru fixarea plăcii de policarbonat este utilizarea sistemelor de prindere cu profile presoare din aluminiu, prevăzute cu garnituri EPDM. Este important să se țină cont că aceste profile presoare pot îmbina două plăci doar în dreptul unei grinzi de susținere.