1. Termeni și condiții de utilizare

2. Prelucrarea datelor cu caracter personal

3. 14 de zile drept de retur

 

1. Termeni și condiții de utilizare

       
     Utilizarea site-ului


Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor prezentate pe site-ul https://depo-materiale-constructii.ro implică acceptarea termenilor și condițiilor mai jos enumerate. Pentru a fi informat despre toate condițiile de utilizare ale acestui site, vă rugăm să parcurgeți toate secțiunile de mai jos. Depo-materiale-constructii.ro își rezervă dreptul de a face modificări și actualizări ale acestor termeni și condiții, precum și a gamei de produse și a prețurilor expuse pe site, fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor; de asemenea, depo-materiale-constructii.ro își rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni și erori în afișare care pot surveni în urma unor greșeli de dactilografiere, sau erori ale produselor software utilizate pentru funcționarea site-ului. Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile, de fiecare dată când folosiți acest site. Continuarea folosirii site-ului implică acceptarea modificărilor efectuate.
Toate prețurile afișate pe site includ TVA !

Taxa verde nu este inclusă în prețul afișat pe site pentru produsele electrice unde este cazul.

Pentru produsele care se aduc pe bază de comandă, depo-materiale-constructii.ro nu poate garanta prețul și termenul de livrare.
Prețurile și condițiile de livrare împreună cu alte detalii legate de livrare se confirmă numai de către un operator al depo-materiale-constructii.ro

Pentru achiziționarea produselor ce se aduc pe bază de comandă se poate solicita achitarea unui avans de cel puțin 30% din valoarea produsului.
Discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative. Se păstrează întotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare.
Toate ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil.
Depo-materiale-constructii.ro nu poate garanta și nu își poate asuma răspunderea că informațiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neîntrerupte și fără erori. Vă rugăm să verificați corectitudinea specificațiilor produsului dorit pe site-ul producătorului.

Mesajul trimis automat de către site-ul depo-materiale-constructii.ro pe e-mailul furnizat de către client la înregistrarea unei comenzi, este un mesaj de informare a procesării comenzii și nu reprezintă o comandă în sine decât după confirmarea prin e-mail / telefonic a unui agent de vânzări.

Termenul de livrare va fi stabilit de comun acord cu clientul și va fi menționat odată cu trimiterea pe mail a confirmării comenzii.

Greșeli de tipărire. Echipa depo-materiale-constructii.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse în pachetul standard, unele specificații pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea datorită diferențelor între multitudinile de monitoare existente și utilizate, este posibil ca imaginea să nu reflecte culoarea exactă a produsului. Depo-materiale-constructii.ro nu își asumă responsabilitatea pentru diferențele de preț ale produselor expuse pe site cauzate de diferite erori în afișarea acestora. În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost greșit introduse în baza noastră de date sau afișate greșit iar livrarea nu s-a efectuat încă, depo-materiale-constructii.ro își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

Prețurile, ofertele, situația stocului, specificațiile și imaginile pot fi schimbate fără o notificare prealabilă. Preturile pot suferi modificari fata de site datorita shimbarilor frecvente pe piata metalelor, materiei prime pentru producerea polistirenului... etc.  Aceste posibile modificari vor fi comunicate de un agent de vanzari. Vă stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.

Toate produsele comercializate prin intermediul https://depo-materiale-constructii.ro sunt însoțite de factură și certificat de garanție unde este cazul.

Selectarea clienților
Depo-materiale-constructii.ro își rezervă dreptul de a-și selecta clienții; astfel depo-materiale-constructii.ro va putea refuza colaborarea cu clienții ce manifestă un comportament sau un limbaj neadecvat (agresiv, jignitor, licențios, etc.) sau clienții care au în istoricul comenzilor, livrări refuzate.


2. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Informațiile furnizate către depo-materiale-constructii.ro sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor în vigoare. Depo-materiale-constructii.ro nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu încurajează spam-ul, și nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea să șteargă din baza de date adresa de e-mail furnizată.

Depo-materiale-constructii.ro respectă legile în vigoare privind confidențialitatea datelor; https://depo-materiale-constructii.ro  se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului, oferta și politica firmei; https://depo-materiale-constructii.ro  nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează datele d-voastră de contact unor terți (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site, și nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul https://depo-materiale-constructii.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta să fie ștearsă din baza de date a https://depo-materiale-constructii.ro. Pentru a șterge informațiile furnizate de dvs. din baza de date, este de ajuns să ne contactați și să cereți acest lucru telefonic sau prin e-mail.

Depo-materiale-constructii.ro nu își asuma responsabilitatea pentru pierderile de informații datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce găzduiește site-ul nostru, sau acțiunilor unor terțe persoane.3. 14 de zile drept de retur


Generale

Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform O.U.G. 34/2014: consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile de la denunțarea contractului. Se recomandă utilizarea aceluiași serviciu de transport utilizat pentru recepționarea produselor.
Depo-materiale-constructii.ro va înapoia contravaloarea comenzii în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea produsului returnat. Suma înapoiată cât și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.
Definiția contractului de vânzare (art. 2, 5.): orice contract în temeiul căruia profesionistul (Depo-materiale-constructii.ro) transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât și servicii.
Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acesteia.
Art. 12 menționează ca exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.
Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar consumatorului definit ca orice persoana fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor
, republicată, cu modificările și completările ulterioare și doar în cazul contractelor la distanță (orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul).

Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.
De exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte, să încerce un fier de călcat dacă se încălzește nu să și calce, să constate pornirea unui aparat electrocasnic, fierăstrău, hidrofor, bormașină sau orice alt dispozitiv care este acționat printr-un motor electric, nu și folosirea lui în scopul produs de fabricant.

Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producător pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent în mod obligatoriu, prezența lui fiind specifică producătorului. Prezența sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra că produsul este exact în forma și condițiile în care a fost eliberat de către producător. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renunțare la contract.

 

Procedura de returnare
Retur de Produse

Puteți solicita returul produselor în următoarele cazuri:
Produsul livrat nu corespunde specificațiilor din site. Puteți solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii (în cazul în care produsul nu mai este disponibil).
Produs nefuncțional în primele 48 ore (2 zile lucrătoare) de la recepție. În cazul în care produsul achiziționat a fost livrat nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, în urma notificării scrise sau prin prezentarea la sediu în termen de 48 de ore de la primirea produsului.
Produs în colet deteriorat. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzați recepția lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat și se poate întocmi un proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat în care să fie menționată starea coletului din momentul livrării. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor vă este transferat integral în momentul în care întrați în posesia fizică a produsului. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare. În cazul în care se utilizează un transportator însărcinat de către consumator, riscul este transferat în momentul livrării produselor către transportator.
Produse livrate greșit. În cazul în care s-a livrat alt produs decât cel comandat.
Costurile de retur pentru situațiile prezentate mai sus (nu și în cazul renunțării la cumpărare) cad în sarcina magazinului nostru.

Mențiune
În toate cazurile de mai sus, cu excepția celui referitor la defectele în perioada de garanție, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, în ambalajul original și însoțite de toate accesoriile și documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului.

Comenzile pot fi returnate numai integral (nu parțial) cu toate produsele în starea în care au fost primite.

 

1. Retragerea din contract sau renunțarea la cumpărare - Persoane Fizice

Pașii care trebuie urmați:
1.Consumatorul completează o solicitare de retur și se trimite la adresa de e-mail contact@depo-materiale-constructii.ro. Consumatorul are la dispoziție 14 zile de la primirea produselor pentru a anunța retragerea din contract. Formularele completate după 14 zile calendaristice nu sunt luate în considerare.
2.Așteptarea confirmării acceptării returului din partea depo-materale-costructii.ro. Confirmarea acceptării returului se va face prin e-mail sau telefonic de către un reprezentant depo-materale-costructii.ro în maxim două zile lucrătoare de la primirea solicitării de retur.
3.După primirea confirmării returului consumatorul va expedia produsul de returnat pe cheltuiala proprie în maxim două zile lucrătoare. Pentru expediere consumatorul poate să opteze:

A. Transport prin orice firmă de Curierat Rapid ce activează pe piața din România.
Produsul de returnat va fi trimis la adresa:
Depo-materiale-constructii
Adresa: Str. Republicii 134, Dragomirești Deal, Ilfov
Telefon: 0770 554 829
Obligatoriu pe colet se va menționa: Numele și prenumele, Adresa completă și Numărul de telefon al Expeditorului.

B. Transport auto Depo Materiale Constructii, valabil doar pentru Bucuresti. In cazul acesta tariful de transport in Bucuresti va fi de 99 lei, si numai prin cuplaj pe zona de domiciliu a solicitantului. 

Obligațiile ce revin Depo-materale-costructii.ro
În funcție de opțiunea cumpărătorului, banii proveniți din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna.
Rambursarea sumelor se va face în contul indicat la completare solicitării de retur. Îndeplinirea obligației de rambursare se face în termen de maxim 14 zile de la primirea de către depo-materale-costructii.ro a produsului returnat.

Obligațiile ce revin Consumatorului
Consumatorul suportă costurile de returnare.
Consumatorul la returnare unui produs trebuie să se asigure că:

- Produsele returnate sunt însoțite de manualul de utilizare (unde e cazul), certificatul de garanție în original și copie a facturii de achiziție.
- Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original nedeteriorat cu toate accesoriile și etichetele intacte)
- În cazul în care au fost achiziționate mai multe produse de același fel, nu se poate returna decât un singur produs desigilat, restul cantității este acceptată doar dacă produsele sunt sigilate.

Consumatorul este responsabil în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor așa cum este definită de Directiva 2011/83/UE, punctul (47)prezentată mai sus.
Diminuarea valorii produselor va fi penalizată după caz cu sume între 30% și 75 % din valoarea de rambursat.
Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului.

 

2. Retragerea din contract sau renunțarea la cumpărare - Persoane Juridice

Persoanele juridice au condiții speciale de retur, conform celor de mai jos:
- perioada de 3 zile de la data intrării în posesie a produsului / produselor
- minim 3 comenzi finalizate (și nereturnate) în prealabil celei pentru care se dorește returnare cu o valoare de minim 10.000 de lei
- completarea solicitării de retur în care se va menționa motivul returnării și contul IBAN (obligatoriu). Formularul completat se va trimite la adresa de e-mail contact@depo-materiale-constructii.ro.
- produsul returnat să fie sigilat sau nefolosit* fără urme de folosire în ambalajul original intact. (*în cazul produselor fără sigiliu specific – de asemenea în astfel de cazuri se aplică și condițiile de la PUNCTUL 3 din politica de retur)
- produsele acceptate ca retur, se vor returna în termen de maxim 3 zile (calendaristice) de la confirmarea de retur

În cazul în care nu se respectă condițiile mai sus menționate, singura metodă prin care se poate accepta returnarea este cu o penalizare situată între 30% și 75% din valoarea de rambursat. Decizia de acceptare se va transmite într-un termen de maxim 72 de ore de la cererea de retur.
Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului.

Termenul maxim de returnare al banilor este de 30 de zile.
Returnarea banilor se va face doar prin ordin de plată, indiferent de modalitatea de plată inițială.

 

3. Produse excluse, fără drept de returnare atât pentru Persoane Fizice cât și pentru Persoane Juridice

Următoarele categorii de produse nu se pot returna decât dacă sunt sigilate/ cutia nedeschisă/ cutia nu prezintă urme în interior că a fost deschisă:
a) produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar

b) produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid
c) produse consumabile desigilate aferente oricărei categorii de produse din ofertă
d) produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator - anumite produse din categoria ÎNGRIJIRE PERSONALĂ, MAMA ȘI COPILUL sau SPORT ȘI FITNESS care se folosesc pentru igiena / îngrijire corporală sau pentru alimentație.
e) produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
f) înregistrări audio, video, sau programe informatice sigilate desigilate
g) furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material

Aceste excepții se aplică conform Art. 16 din O.U.G. 34/2014.

De asemenea nu vor putea fi returnate:
1.Produsele care au fost aduse pe "Comandă Specială"*
*(COMANDĂ SPECIALĂ este definită ca fiind lista de produse comandată de către Consumator și care nu se află în stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme și a plații unui avans, în termenii agreați de părți.)
2. Sumele încasate pentru Servicii (transport, manevrare, ambalare, testare, asamblare, sau orice alt serviciu listat în categoria Servicii prestat către consumator);

NOTĂ

Tot conținutul site-ului depo-materiale-constructii.ro este proprietatea Depo materiale constructii și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor. Folosirea fără acordul scris al Depo materiale constructii a oricăror elemente regăsite în site, chiar dacă aceste elemente nu poartă marcaje de protecție, atrage după sine consecințele prevăzute de legislația în vigoare.


Efectuarea unei comenzi pe site-ul https://depo-materiale-constructii.ro reprezintă acordul dumneavoastră cu termenii și condițiile de mai sus.

 

Produs adăugat în lista pentru comparare