Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829Membrană Hidroizolații

MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 5000 PA 5 Mărește

MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 5000 PA 5

Membrana Bituminoasă este un material hidroizolator termosudabil, din bitum aditivat. Membrana bituminoasă se folosește în majoritatea lucrarilor de hidroizolare.

PREȚUL ESTE PE M2 !
Se vinde numai la rolă !

Mai multe detalii

30,39 lei

30,39 lei pe mp

Fişă tehnică

TipPoliester Ardezie
Lungime10 m
Lățime1 m
Suprafață10 mp
ProprietățiRezistenţă fizico-mecanică sporită
Greutate5kg/m²
Mod PrezentareRolă

Mai multe informații

MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 5000 PA 5

ELASTECH 5000 este o gamă de membrane pe bază de bitum distilat modificat cu polimeri elastomeri (SBS), având o armătură compozită, formată din împâslitură de poliester tip SPUNBOND armată cu fibre de sticlă răsucite dispuse longitudinal. Compoziţia modificată a membranei oferă proprietăţi excelente împotriva îmbătrânirii, adezivitate, elasticitate, flexibilitate la rece (-250C), durabilitate.
Membranele ELASTECH 5000 P şi PA au proprietăţi mecanice deosebite datorită naturii poliesterice a armăturii şi a reţelei de armare a acesteia.
Membranele ELASTECH 5000 PA se livrează cu finisaj superior de granule minerale. Acest finisaj are rolul de a proteja membrana de razele UV conferind totodată şi un aspect estetic aplicaţiei. Membrana este prevăzută cu margine de suprapunere laterală de 10 cm şi margine de suprapunere de capăt de 15 cm.
Membranele ELASTECH 5000 P sunt fabricate cu finisaj de nisip sau TNT (voal neţesut de polipropilenă) pe faţa superioară.
Partea inferioară a membranelor ELASTECH 5000 este protejată cu o folie de polietilenă termofuzibilă care previne lipirea materialului când este rulat şi se topeşte în timpul termosudării cu flacără. Temperatura corespunzătoare aplicării se poate controla, urmărind dispariţia marcajului ştanţat în relief (gofratura) de pe suprafaţa de aşezare a membranei. Încălzirea membranei peste temperatura de topire optimă poate provoca modificări în structura materialului.

Domenii de utilizare:

Lucrări de complexitate ridicată, acoperişuri plane şi curbe pe structură metalică, lucrări hidrotehnice unde rezistenţa mecanică şi flexibilitatea sunt imperios necesare.Pregatirea suprafetei

Pentru aderenta mai buna, se recomanda tratarea suprafetei suport cu amorsa bituminoasa.
Panta minima a suprafeti suport trebuie sa fie de minim 1.5% pentru a permite evacuarea apei pluviale inspre gurile de scurgere.
La pante mai mari de 20%, se ecomanda si fixarea mecanica a mebranelor.
In perioadele cu nopti geroase, cu 24 de ore anterior aplicarii, membrana trebuie depozitata intr-un spatiu cu temperaturi de peste +5C. Suprafata suport treuie sa fie neteda, curata si uscata.
Suprafata se niveleaza prin taierea umflaturilor si umplerea golurilor cu mastic bituminos.
Cum se face montajul
Membranele bituminoase se monteaza in general prin termosudare cu ajutorul unui arzator racordat la o butelie de gaz. Flacara se orienteaza intre sulul de membrana si stratul suport pe care urmeaza sa fie aplicata membrana, realizandu-se astfel termosudarea membranei pe stratul suport. In cazuri exceptionale termosudarea se poate realiza si cu suflare de aer cald, cu ajutorul unui dispozitiv special.
Latura termosudabila a membranei este latura protejata de o folie subtire de polietilena, care prezintă un marcaj patrat in relief;
In momentul contactului cu flacara acest marcaj se topeste si dispare, semnalizând ca materialul a fost încalzit suficient pentru a realiza o aderenta bună. Topirea in continuare a masei bituminoase poate provoca deteriorarea armaturii, prin supraincalzirea acesteia.
Aplicarea membranelor se incepe intotdeauna dinspre zona gurilor de scurgere, in directia de urcare a pantei; Membranelor li se aplică ”tesut ” , in asa fel ca marginile de suprapunere de capat să fie la jumatatea membranei randului urmator.
Suprapunerea marginilor de lipire la capat este de 15 cm, iar suprapunerea longitudinala de 10 cm;
In cazul aplicarii izolatiei in doua straturi, cel de-al doilea strat va fi asezat in asa fel incat sudurile marginilor de suprapunere ale stratului inferior sa fie acoperite de mijlocul membranei stratului superior;
La zonele de suprapunere si dublare, membrana se va curata de granule. In acest sens se incalzeste usor materialul si se indeparteaza granulele cu mistria, de pe toată aria de suprapunere.
Norme de siguranta si protectie
Echipamentul va include intotdeauna un stingator de incendiu de capacitate medie;
Suprafetele tratate cu amorsa bituminoasa vor fi lasate sa se usuce timp de cel putin 4 ore înaintea aplicarii membranei.

Destinație: Lucrări de hidroizolare
Mod de aplicare:
Aplicare la flacăra / fixare mecanică
Consum orientativ:
1,1 mp/mp cu suprapunere de straturi de 10cm

Armatură: poliester

Finisaj superior: ardezie

Recenzii

Nota 
G ADRIAN 22-03-2019

  Nota 
  Vlas Cismaru 17-07-2018

   Scrieți o recenzie

   MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 5000 PA 5

   MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 5000 PA 5

   Membrana Bituminoasă este un material hidroizolator termosudabil, din bitum aditivat. Membrana bituminoasă se folosește în majoritatea lucrarilor de hidroizolare.

   PREȚUL ESTE PE M2 !
   Se vinde numai la rolă !

   Scrieți o recenzie