Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829

OFERTE ACTIVE

tbi bank
MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 1000 VA 4

MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 1000 VA 4

Membrana Bituminoasă este un material hidroizolator termosudabil, din bitum aditivat. Membrana bituminoasă se folosește în majoritatea lucrarilor de hidroizolare.

Se vinde numai la rolă !

E1000VA4
187,91 lei (187,91 lei mp)
Cu TVA

Trimite unui prieten
MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 1000 VA 4

MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 1000 VA 4

Membrana Bituminoasă este un material hidroizolator termosudabil, din bitum aditivat. Membrana bituminoasă se folosește în majoritatea lucrarilor de hidroizolare.

Se vinde numai la rolă !

 


XCredit module tbi bank 3.3.2

47.08 Lei x 4 rate

Descriere

MEMBRANA HIDROIZOLATOARE ELASTECH 1000 VA 4

 

ELASTECH 1000 este o gamă de membrane pe bază de bitum distilat modificat cu polimeri elastomeri (SBS), având o armătură compozită uşoară şi flexibilă, formată din împâslitură de poliester armată cu fibre de sticlă răsucite dispuse longitudinal sau o împâslitură de fibră de sticlă armată longitudinal (V).
Compoziţia modificată a membranei oferă proprietăţi excelente împotriva îmbătrânirii, adezivitate, elasticitate, flexibilitate la rece (-150C), durabilitate.
Membranele ELASTECH 1000 P şi PA au proprietăţi mecanice deosebite datorită naturii poliesterice a armăturii şi a reţelei de armare a acesteia .
Membranele ELASTECH 1000 V şi VA oferă foarte bună stabilitate dimensională, fiind folosite ca strat de bază sau strat final în lucrările bi- sau multistrat (V +PA sau P+ VA).
Membranele ELASTECH 1000 PA si VA se livrează cu finisaj superior de granule minerale. Acest finisaj are rolul de a proteja membrana de razele UV conferind totodată şi un aspect estetic aplicaţiei. Membrana este prevăzută cu margine de suprapunere laterală de 10 cm şi margine de suprapunere de capăt de 15 cm.
Membranele ELASTECH 1000 P sunt fabricate cu finisaj de nisip sau TNT (voal neţesut de polipropilenă) pe faţa superioară.
Membranele ELASTECH 1000 V sunt fabricate cu finisaj de nisip pe faţa superioară.
Partea inferioară a membranelor ELASTECH 1000 este protejată cu o folie de polietilenă termofuzibilă care previne lipirea materialului când este rulat şi se topeşte în timpul termosudării cu flacără. Temperatura corespunzătoare aplicării se poate controla, urmărind dispariţia marcajului ştanţat în relief (gofratura) de pe suprafaţa de aşezare a membranei. Încălzirea membranei peste temperatura de topire optimă poate provoca modificări în structura materialului.

Domenii de utilizare:

Lucrări de complexitate medie şi mare, acoperişuri plane şi curbe pe structură metalică, lucrări hidrotehnice etc.Pregatirea suprafetei

Pentru aderenta mai buna, se recomanda tratarea suprafetei suport cu amorsa bituminoasa.
Panta minima a suprafeti suport trebuie sa fie de minim 1.5% pentru a permite evacuarea apei pluviale inspre gurile de scurgere.
La pante mai mari de 20%, se ecomanda si fixarea mecanica a mebranelor.
In perioadele cu nopti geroase, cu 24 de ore anterior aplicarii, membrana trebuie depozitata intr-un spatiu cu temperaturi de peste +5C. Suprafata suport treuie sa fie neteda, curata si uscata.
Suprafata se niveleaza prin taierea umflaturilor si umplerea golurilor cu mastic bituminos.
Cum se face montajul
Membranele bituminoase se monteaza in general prin termosudare cu ajutorul unui arzator racordat la o butelie de gaz. Flacara se orienteaza intre sulul de membrana si stratul suport pe care urmeaza sa fie aplicata membrana, realizandu-se astfel termosudarea membranei pe stratul suport. In cazuri exceptionale termosudarea se poate realiza si cu suflare de aer cald, cu ajutorul unui dispozitiv special.
Latura termosudabila a membranei este latura protejata de o folie subtire de polietilena, care prezintă un marcaj patrat in relief;
In momentul contactului cu flacara acest marcaj se topeste si dispare, semnalizând ca materialul a fost încalzit suficient pentru a realiza o aderenta bună. Topirea in continuare a masei bituminoase poate provoca deteriorarea armaturii, prin supraincalzirea acesteia.
Aplicarea membranelor se incepe intotdeauna dinspre zona gurilor de scurgere, in directia de urcare a pantei; Membranelor li se aplică ”tesut ” , in asa fel ca marginile de suprapunere de capat să fie la jumatatea membranei randului urmator.
Suprapunerea marginilor de lipire la capat este de 15 cm, iar suprapunerea longitudinala de 10 cm;
In cazul aplicarii izolatiei in doua straturi, cel de-al doilea strat va fi asezat in asa fel incat sudurile marginilor de suprapunere ale stratului inferior sa fie acoperite de mijlocul membranei stratului superior;
La zonele de suprapunere si dublare, membrana se va curata de granule. In acest sens se incalzeste usor materialul si se indeparteaza granulele cu mistria, de pe toată aria de suprapunere.
Norme de siguranta si protectie
Echipamentul va include intotdeauna un stingator de incendiu de capacitate medie;
Suprafetele tratate cu amorsa bituminoasa vor fi lasate sa se usuce timp de cel putin 4 ore înaintea aplicarii membranei.

Destinație: Lucrări de hidroizolare
Mod de aplicare:
Aplicare la flacăra / fixare mecanică
Consum orientativ:
1,1 mp/mp cu suprapunere de straturi de 10cm

Armatură: fibră de sticlă

Finisaj superior: ardezie

Detalii ale produsului

Tip
Fibră Sticlă Ardezie
Lungime
10 m
Lățime
1 m
Suprafață
10 mp
Mod Prezentare
Rolă
ARCON
Nou

Nota Comentarii (3)

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
Produs adăugat în lista pentru comparare