Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829

OFERTE ACTIVE

MEMBRANA DE HIDROIZOLANTA AUTOADEZIVA CERESIT BT 21

MEMBRANA HIDROIZOLANTA AUTOADEZIVA CERESIT BT 21 15M

Membrana hidroizolantă autoadezivă BT 21 asigura o etanșare sigură și instantanee. Poate fi aplicată chiar și pe suprafețe umede cu temperaturi de până la -5°C.

15MCBT21
819,61 lei
Cu TVA

Trimite unui prieten
MEMBRANA HIDROIZOLANTA AUTOADEZIVA CERESIT BT 21 15M

MEMBRANA HIDROIZOLANTA AUTOADEZIVA CERESIT BT 21 15M

Membrana hidroizolantă autoadezivă BT 21 asigura o etanșare sigură și instantanee. Poate fi aplicată chiar și pe suprafețe umede cu temperaturi de până la -5°C.

 


XCredit module tbi bank 3.3.2

215.35 Lei x 4 rate

Descriere

MEMBRANA HIDROIZOLANTA AUTOADEZIVA CERESIT BT 21 15M

Descriere și utilizare:

Membrana hidroizolantă autoadezivă BT 21 asigura o etanșare sigură și instantanee. Poate fi aplicată chiar și pe suprafețe umede cu temperaturi de până la -5°C.

Membrana BT 21 este ideala pentru etansarea suprafetelor orizontale si verticale ale constructiilor. Se foloseste la interior si exterior, ca izolare impotriva umiditatii care urca in capilare si ca bariera de vapori sub sape.Pentru izolarea pivnitelor, balcoanelor, logiilor, acoperisului, teraselor, acoperisurilor plate ale garajelor, spatiilor cu umezeala. BT21 poate fi aplicat pe suprafete netede, precum betoane, sape, tencuieli, bitum, lemn, metal, placi ceramice si izolatii termice.

Pentru etanșarea suprafețelor orizontale și verticale ale construcțiilor și ale părților de construcție împotriva umezelii podelei, a apei și pe construcția potrivită; stratul de izolare formează o cuvă închisă sau înconjoară construcția pe toate părțile. În cazul pietrelor cu pori mari, de ex. piatra ponce și piatra Leca, unde se așteaptă o aderență de contact mai mică de 50%, se vor introduce alte sisteme de etanșare pastă de hidroizolație pe bază de bitum.

Avantaje:
  • poate fi pus în operă până la -5°C
  • pentru suprafețe de bază umede și reci
  • efect de hidroizolare instantaneu și impermeabil la ploaie
  • autoadeziv
  • prelucrat la rece
  • flexibil
  • astupă crăpăturile
Pregătirea suprafeței de bază:

Suprafața de bază trebuie să fie netedă, rezistentă la presiune și curată. Se vor înlătura denivelările. Eventua lele neregula rități trebuie să fie astupate înainte de grunduire cu mortar de reparații. În cazul temperaturilor scăzute trebuie să vă asigurați că suprafața de bază nu este înghețată. Toate supra fețele de bază minerale trebuie să se grunduiască cu grund Ceresit BT 26 “Allweather”. Suprafețele din metal și ma terial sintetic nu necesită grunduire cu Ceresit BT 26. Suprafețele de bază ude, care se recunosc după culoarea închisă și pelicula de umiditate de la suprafață se vor trata cu Ceresit CR 65 - mortar hidroizolant împotriva umezelii de pe verso. Tipul de grunduire depinde de temperatura și suprafața de bază. Pentru pregătirea suprafeței de bază trebuie consultată și fișa tehnică Ceresit BT 26 grund “Allweather”.

Mod de aplicare:

Înainte de lipirea membranei se va verifica dacă suprafața de bază grunduită este uscată suficient (aceasta însemnând că grunduirea nu trebuie să se decoloreze în timpul contactului) și dacă este capabilă de aderență. Astfel, se lipește o fâșie mică din banda de etanșare pe grunduire, se presează și se dezlipește. În caz că se desprinde mai mult de 50% din grundul de pe suprafața de bază, acesta nu prezintă o aderență suficientă. În acest caz, lipirea membranei va trebui să aibă loc mai târziu. O aderență suficientă este dată de desprinderea doar a părții de jos a suprafeței de bază. În cazul în care lipirea are loc de dimineață se va observa o eventuală formare de rouă pe grunduire. Ea poate apărea în condiții climatice nefavorabile, îndeosebi în îmbinările de la pereți și postament. Deoarece în acest caz nu se poate realiza lipirea, trebuie ca înainte să se creeze o suprafață de bază uscată, de exemplu prin uscare/ evaporare. Se taie membrana Ceresit BT 21 “Allweather” pe un suport de scândură cu un briceag ascuțit în funcție de mărimea și lungimea cerute, iar apoi se rulează la loc. În toate colțurile și marginile se lipește înainte de aplicarea propriu-zisă o fâșie de întărire lată de cca 30 cm. Aceasta poate fi decupată din membrana Ceresit BT 21 “Allweather”. Membrana se lipește de suprafața de bază prin desprinderea simultană a hârtiei de protecție de pe toată suprafața. Materialul Ceresit BT 21 se aplică pe pereți pe vertical de sus în jos.

Se vor respecta următorii pași:

  1. Se va desprinde hârtia de protecție de la începutul benzii încet și regulat pe o lungime de cca 1 m și se va rula. Membrana se va aplica cu partea adezivă pe suprafața de bază și se va desprinde mai departe hârtia de protecție.
  2. Apoi se va presa începând din centru, de exemplu cu o perie sau o bucată de material textil, astfel ca bulele de aer și cutele dintre suprafață și folie să fie evitate și să se obțină imediat o aderență bună.
  3. În final se va presa puternic întreaga bandă, de exemplu cu o rolă de cauciuc. Se va rula cu deosebită grijă suprapunerea celor două benzi, lată de cel puțin 5 cm.

Închiderea din partea de sus a benzii se va asigura în cazul suprafețelor verticale cu Ceresit CA 22 Fixband sau Ceresit CA 23 Alu-Fixband. Alternativ se pot utiliza profile de tencuială sau scânduri. Ca protecție pentru Ceresit BT 21 se va utiliza Ceresit CA 21 bandă de protecție și egalizare. În cazul utilizării unei izolări termice suplimentare, de exemplu cu plăci de polistiren extrudat, acestea se fixează cu Ceresit CP 43, CP 1, CT 84.

Notă: Ceresit BT 21 membrană de etanșare “Allweather” se va pune în operă doar în cazul în care suprafața de bază este uscată, iar temperaturile sunt între -5°C și +30°C (totuși nu sub influența directă și puternică a razelor soarelui). Sistemele de etanșare autoadezive, precum Ceresit BT 21, trebuie depozitate pe timp de vară la răcoare, deoarece stratul de adeziv plastic se încălzește la căldură, mai ales sub influența razelor soarelui, ceea ce îngreunează punerea în operă. În cazul temperaturilor joase Ceresit BT 21 se va depozita pe cât posibil la o temperatură medie înainte de punerea în operă. În caz că aceste condiții de depozitare și punere în operă pentru benzile Ceresit BT 21 sunt respectate, acesta poate fi utilizat timp de un an.

Date tehnice:

Material de bază:  folie de polietilenă rezistentă la rupere, dublu laminată cu masa de etanșare și masă adezivă plastică din bitum și cauciuc
Grosime:  aprox. 1,2 mm
Dimensiuni: Grosime: cca 1,5 mm 
                  Lățime: 1,0 m
Greutate: cca 1,7 kg/m²
Rezistență la temperatură:  de la -20°C până la + 80°C
Temperatură de prelucrare: de la -5°C până la +30°C
Astupare crăpături: ≥ 5 mm
Coeficient de rezistență la difuziunea apei:  aprox. 240000
Comportament la ardere:   clasa de material  de construcție B 2

Rezistență la presiunea apei: 1 oră 7,0 bar (0,7 N/mm²)  

                                           24 ore 4,0 bar (0,4 N/mm²)

                                           72 ore 5,0 bar (0,5 N/mm²)

Detalii ale produsului

Tip
Suport Poliester
Lungime
15 m
Lățime
1 m
Suprafață
15 mp
Greutate
~ 1.7 Kg/mp
Stoc
La Comanda (până la 40 zile)
CERESIT
Nou

Nota Comentarii (3)

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
Produs adăugat în lista pentru comparare