Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829

OFERTE ACTIVE

PLACA GIPSCARTON  RIGIPS

PLACA GIPSCARTON 9.5X1200X2600 RIGIPS

Plăcile din gips-carton reprezintă o componentă de bază în construcția și finsarea de interioare.

PREȚUL ESTE PE BUCATĂ !

PG9.5R
37,95 lei
Cu TVA

Trimite unui prieten
PLACA GIPSCARTON 9.5X1200X2600 RIGIPS

PLACA GIPSCARTON 9.5X1200X2600 RIGIPS

Plăcile din gips-carton reprezintă o componentă de bază în construcția și finsarea de interioare.

PREȚUL ESTE PE BUCATĂ !

 

Descriere

PLACA GIPSCARTON 9.5X1200X2600 RIGIPS

Descriere

Placile din gips-carton reprezinta componenta de baza in constructia de interioare din gips-carton marca Rigips. Placile din gips-carton sunt realizate din ipsos si un carton special deosebit de rezistent. Toate placile din gips-carton marca Rigips nu sunt in nici un fel daunatoare sanatatii si sunt neinflamabile. Utilizarea acestora pentru interior accelereaza procesul de realizare a constructiei datorita absentei proceselor umede. Se inregistreaza economii si datorita greutatii lor reduse. In acelasi timp, folosirea acestora contribuie la imbunatatirea conditiilor de locuit, deoarece regleaza umiditatea in interior. Placile din gips-carton nu sunt destinate constructiilor portante si nu sunt indicate pentru a fi folosite la exterior.

Aspect: carton de culoare gri pe partea din fata cu inscriptie bleu pe muchie
• Se utilizeaza pentru toate tipurile de interioare (chiar si cele fara incalzire)
• Rezistenta indelungata la temperaturi ridicate, suprafata placii din gipscarton pastrandu-se la 45°C
• La o temperatura de 20°C in interior, umiditatea poate ajunge pana la 60%


Montaj plafon fals cu prindere directa:
Ai nevoie de următoarele:
Plăci din gips-carton
Chit de rosturi și bandă de armare
Profile metalice CD și UD
Accesorii: bride multiple, șuruburi autofiletante 212 și 421,
dibluri din plastic și de oțel, bandă de etanșare
  • Trasezi pe perete poziția plafonului fals. La marcarea nivelului construcției, trebuie să ții seama și de grosimea placării.
  • Cu ajutorul sforii de trasare (sau cu ajutorul profilului), marchezi linia de contur a plafonului fals.
  • Fixezi profilele UD pe conturul încăperii. Înainte de așezare, vei aplica pe  banda de etanșare. Fixezi profilele UD în zidărie cu ajutorul diblurilor din plastic, eventual cu alte mijloace de fixare adecvate, în funcție de tipul pereților perimetrului. Distanța dintre dibluri trebuie să fie de maximum 800 mm, iar distanța primei îmbinări față de colțul încăperii, de maximum 200 mm.
  • Marchezi poziția bridelor multiple. Aceste bride multiple sunt amplasate în așa fel încât distanța dintre ele pe direcția profilelor de montaj CD să fie de maximum 1.000 mm. Profilele de montaj CD vor păstra între ele o distanță de maximum 500 mm. Distanța dintre profilul marginal și perete este de maximum 500 mm, iar distanța dintre piesele de suspendare marginale și perete pe direcția inversă (perpendiculară) este de maximum 1.000 mm. Astfel apare o "rețea" de piese de suspendare de 0,5 x 1 m.
  • Fixezi bridele de plafonul de susținere cu un diblu de oțel DN6 în plafonul din beton, ori cu două șuruburi pentru lemn în elementele de susținere din lemn ale plafonului. Nu este admisă folosirea diblurilor din plastic la ancorarea plafoanelor false de plafonul de susținere. În cazul altor plafoane, este necesară asigurarea ancorării pieselor de susținere cu alte mijloace de fixare adecvate. În cazul în care ai pretenții mai mari referitoare la izolația fonică a plafoanelor, îți recomandăm să lipești banda de etanșare pe piesele de prindere directă. Capacitatea de susţinere a pieselor de suspendare trebuie să fie de minimum 40 kg.
  • Introduci profilele CD în profilele UD și, cu ajutorul perechii de șuruburi autoperforante pentru tablă tip 421 3,5 x 9,5, fixezi profilele de bride. Poți îmbina profilele CD cu ajutorul pieselor de îmbinare pentru profile CD. Îmbinările profilelor CD trebuie să fie decalate cu cel puțin o lățime de placă (1.200 mm).
  • Fixezi plăcile din gips-carton cu grosimea de 9,5 mm. Fixezi plăcile de profilele CD și UD cu ajutorul șuruburilor autofiletante tip 212 la 170 mm. Plăcile se orientează întotdeauna cu lungimea lor perpendiculară pe profilele CD. Îmbinarea muchiilor transversale trebuie să fie situată pe profilul de montaj CD. Trebuie să decalezi rosturile transversale ale plăcilor învecinate cu minimum 500 mm, astfel încât să eviți formarea rosturilor în cruce.
  • Acoperi cu chit capetele șuruburilor și rosturile dintre plăcile din gips-carton.
plafon_direct_11.jpg

Observații:
În cazul în care peretele despărțitor din gips-carton se îmbină cu plafonul din gips-carton, poți executa îmbinarea peretelui așa cum este indicat în schema de mai sus.
Cu ajutorul șuruburilor tip 212, ancorezi profilul superior UW al peretelui de profilele de montaj CD.
În partea inferioară a profilului UW se lipește banda de etanșare.
Este posibilă ancorarea alternativă a peretelui în plafonul de susținere, iar plafonul să fie încheiat la îmbinarea cu peretele despărțitor.

Detalii ale produsului

Lungime
2600 mm
Lățime
1200 mm
Grosime
9,5 mm
Număr de bucăți pe palet
66
Greutate
22.34kg/placă
Mod Prezentare
Placă
Stoc
Stoc
RIGIPS
Nou

Fisiere asociate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Nota Comentarii (3)

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
Produs adăugat în lista pentru comparare