Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829Gleturi

GLETUL MESERIASULUI GM 20 20KG Mărește

GLETUL MESERIASULUI GM 20 20KG

GM20KG20

Gletul este un material de construcții pe bază de var sau ipsos în amestec cu diferiți aditivi. Gletul este aplicat peste tencuială pentru a se obține o suprafață netedă a pereților.

PREȚUL ESTE PE SAC !

Mai multe detalii

23,97 lei

Fişă tehnică

Greutate20 Kg
Mod PrezentareSac

Mai multe informații

GLETUL MESERIASULUI GM 20 20KG

GLET PENTRU INTERIOR, DE CULOARE ALBA
 

Utilizare:

GLETUL MESERIAȘULUI Glet alb pe bază de ipsos

Glet alb pe bază de ipsos, C6/20/2  conform SR EN 13279 – 1 / 2009. Material de finisaj pentru suprafețe maturizate, fără umiditate, la interior, pe beton, beton ușor, tencuieli de ciment, tencuieli de var ciment, plăci de gips carton. Pentru obținerea suprafețelor fine prealabil zugrăvelii. Produsul nu se aplică pe suporturi din lemn, plastic, metal, etc.

Caracteristici:

  • suprafețe super netede
  • permeabil la vapori de apă
  • culoare stabilă albă
  • rezistență la raze ultraviolete

Stratul suport:

Suprafaţa suportului trebuie să fie rezistentă, curată, uscată, fără fisuri sau crăpături, aderentă şi compactă, lipsită de grăsimi, pulberi, rezidiuri sfărămicioase, săruri sau alte materiale ce pot forma un strat separator. Suprafețele de tencuială sau tinci trebuie să fie maturizate minim 30 de zile. Suprafața nu trebuie să aibă diferențe de planeitate mai mari de 5 mm. Se recomandă umezirea stratului suport în caz de absorbție ridicată sau pe perioada de vară, la temperaturi ridicate.

Punere în operă:

La 1 kg se amestecă omogen cca. 0,5 – 0,6 litri de apă curată respectiv 2,5 – 3 litri apă curată la 5 kg, 10 – 12 litri apă curată la 20 kg cu malaxor electric cu ax malaxor pentru adezivi și gleturi. Se lasă în repaus cca. 10 minute după care se amestecă energic, scurt, încă odată. Gletul obținut se aplică cu gletieră de oțel inoxidabil în straturi subțiri pe suport. La aplicarea în mai multe straturi timpul de uscare între straturi este de minim 6 ore.

Suprafața realizată poate fi șlefuită după 24 de ore. Timpul de așteptare este luat în calcul la 20OC și 65% umiditate relativă. Temperaturile reduse și umiditatea ridicată a aerului prelungesc această perioadă de uscare și întărire.

 

Număr articol:

GM 126

Baza materialului:

ipsos, agregate minerale, polimeri, plastificatori

Reacție la foc:

Clasa A1

Rezistență la compresiune:

minim 2 N / mm2

Rezistență la încovoiere:

minim 1 N / mm2

Aderență la suport:

minim 0,1 N/mm2

Timp de găleată:

minim 20 minute

Grosime maximă aplicare:

5 mm

Temperatură aer/support la punere în operă:

minim +5OC maxim +30OC

Consum:

cca. 0,5 – 1 kg / m2

Ambalaj:

pungă plastic / sac de hârtie rezistentă la umiditate

Ambalare:

20 kg