Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829

OFERTE ACTIVE

ADEZIV POLISTIREN DURAZIV AT 30

ADEZIV SI MASA SPACLU POLISTIREN DURAZIV AT 30

Adezivul pentru polistiren este folosit la lucrări de izolare termică şi fonică cu polistiren expandat sau extrudat, precum şi pentru lipirea diverselor ornamente din polistiren.

DAT30X25
31,86 lei
Cu TVA

Trimite unui prieten
ADEZIV SI MASA SPACLU POLISTIREN DURAZIV AT 30

ADEZIV SI MASA SPACLU POLISTIREN DURAZIV AT 30

Adezivul pentru polistiren este folosit la lucrări de izolare termică şi fonică cu polistiren expandat sau extrudat, precum şi pentru lipirea diverselor ornamente din polistiren.

 

Descriere

ADEZIV SI MASA SPACLU POLISTIREN DURAZIV AT 30

Descriere:

Duraziv AT 30 este un adeziv economic destinat exclusiv pentru:

• realizarea de termoizolaţii cu plăci de polistiren expandat de densitate medie sau joasă (max. 14 kg/m3 şi cu excepţia polistirenului grafitat)

• lipire plăci de polistiren cu grosime până la 10 cm, în sistem de fixare mixtă cu dibluri.

Caracteristici:
  • Aderență bună la substratul suport
  • Consistenţă cremoasă, uşor de aplicat
  • Permite drișcuirea stratului șpăcluit, datorită granulometriei atent selecționate
Preparare şi aplicare (montarea plăcilor de polistiren):

Conţinutul unui sac se presară în cca. 5-5,5 litri apă curată, la temperatura obişnuită. Se amestecă folosind un mixer electric (bormaşină prevăzută cu amestecător). Se reamestecă după cca. 5 minute şi se ajustează consistenţa prin adăugare de apă sau adeziv.  Se aplică adezivul pe spatele plăcilor termoizolante, prin întindere cu o mistrie dinţată de 10x10 mm. Dacă suportul prezintă neregularităţi (cărămidă, BCA, etc.) adezivul se aplică în cordon de cca. 3 cm pe marginea plăcii de polistiren şi în 3-5 puncte dispuse în interiorul acesteia. Plăcile se lipesc prin presare pe suport şi lovire cu un dreptar sau cu o gletieră mare. Pentru o bună lipire este necesar să se verifice ca placa să fie acoperită pe min. 40% din suprafaţă. După 24 de ore de la lipire se pot monta diblurile speciale pentru polistiren şi se poate aplica plasa de armare. 

Montarea plasei din fibră de sticlă şi şpăcluirea suprafeţei:

Se aplică mortarul pe suport cu mistria cu dinţi de 10x10 mm. Se aşează vertical bucăţile de plasă şi se inserează în stratul de mortar prin apăsare cu dinţii mistriei. Se lisează mortarul cu partea dreaptă a mistriei dinţate. Se va evita nivelarea excesivă, stratul final trebuind să ajungă la o grosime de 4-5 mm. După ce adezivul nu mai este lipicios, se poate drişcui cu o drişcă de plastic, fără a fi udat suplimentar. Pentru o rezistenţă deosebită la şoc (de exemplu, până la o înălţime de cca. 1,5-1,8 m pe pereţii expuşi loviturilor) se poate aplica un al doilea strat de mortar şi de plasă, după acelaşi principiu. Aplicarea straturilor ulterioare (amorsă, tencuială decorativă sau vopsea) se va face după minim 7 zile de la aplicarea masei de şpaclu. 

Date Tehnice:

Consum lipire: cca. 4 kg/m²

Consum șpăcluire: cca. 3 kg/m²

Randament: cca. 3,5 m²/sac (lipire și șpăcluire)

ATENŢIE! Pentru sisteme de termoizolare cu plăci de polistiren de densitate mai mare (de exemplu EPS100) se vor folosi obligatoriu adezivi cu proprietăţi adecvate, respectiv DURAZIV AT 31 PLUS, DURAZIV AT 33 cu Kauciuc® sau DURAZIV AT 37 cu Kauciuc® şi silicon.

Detalii ale produsului

Număr de bucăți pe palet
48
Greutate
25 kg
Mod Prezentare
Sac
DURAZIV
Nou

Nota Comentarii (2)

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
Produs adăugat în lista pentru comparare