Materiale Construcții:
0770 554 910
Scule și Instalații:
0770 554 829Membrană Hidroizolații

Oferte speciale

 • OSB-3 6x1250x2500mm
  OSB 3 8 MM

  Datorită rezistenţei sporite,...

  49,79 lei 55,94 lei

MEMBRANA ARCO ALUTOP ELASTO V4

Membrana Bituminoasă este un material hidroizolator termosudabil, din bitum aditivat. Membrana bituminoasă se folosește în majoritatea lucrarilor de hidroizolare.

PREȚUL ESTE PE M2 !
Se vinde numai la rolă !

Mai multe detalii

24,97 lei

Acest produs nu este comercializat individual. Trebuie să selectați la cantitate multiplu de 10 pentru acest produs.

Fişă tehnică

TipSuport Fibră Sticlă
Lungime10 m
Lățime1 m
Grosime3 mm
Suprafață10 mp
ProprietățiRezistenţă fizico-mecanică sporită
Greutate4 kg/m²
StocLa Comanda

Mai multe informații

ARCO ALUTOP este o gamă de membrane pe bază de bitum distilat modificat cu polimeri plastomeri (APP) sau elatostomeri (SBS), având o armătură compozită, formată din împâslitură de poliester (P) sau fibră de
sticlă (V) armată cu fibre de sticlă răsucite dispuse longitudinal.

Compozitia modificată a membranei prin utilizarea unor polimeri de calitatea superioară oferă proprietăti excelente împotriva îmbătrânirii, elasticitate, flexibilitate la rece si durabilitate, prelungind astfel durata de viată a lucrării de hidroizolatie.


FINISAJ
Membranele ARCO ALUTOP sunt fabricate cu finisaj superior din folie de aluminiu gofrată. Forma specială a gofrării permite dilatarea liberă a foii de aluminiu, iar procedeul de aplicare inovativ presupune o înglobare a stratului bituminos în aceste interstitii.

Concomitent cu utilizarea unei armături stabilizate, toate aceste aspecte conduc la fabricarea unui produs extrem de stabil dimensional in orice conditii atmosferice, fără riscuri de delaminare.

Pentru a înlesni aplicarea acestor membrane, partea superioară este dispusă si cu bandă laterală de lipire.

Partea inferioară a membranelor ARCO ALUTOP este protejată cu o folie de polietilenă termofuzibilă care previne lipirea materialului când este rulat si se topeste în timpul termosudării cu flacără..

Domenii de utilizare
:
Folosirea foii de aluminiu ca finisaj superior asigură pe lângă o hidroizolare completă, o protecție suplimentară a membranei– prin efectul de reflexie a căldurii și a radiațiilor, respectiv o durată de viață prelungită.  De asemenea, factorul estetic indus de finisajul de aluminiu conferă lucrării de hidroizolație un caracter distinctiv, permițând evidențierea unor detalii arhitecturale deosebite.
 
Dată fiind compoziția și caracteristicile membranei bituminoase ARCO ALUTOP, aceasta poate fi folosită cu ușurință intro largă varietate de lucrări de hidroizolație: acoperișiri plane sau înclinate, pe structură metalică sau beton, terase etc.
 Pregatirea suprafetei
Pentru aderenta mai buna, se recomanda tratarea suprafetei suport cu amorsa bituminoasa.
Panta minima a suprafeti suport trebuie sa fie de minim 1.5% pentru a permite evacuarea apei pluviale inspre gurile de scurgere.
La pante mai mari de 20%, se ecomanda si fixarea mecanica a mebranelor.
In perioadele cu nopti geroase, cu 24 de ore anterior aplicarii, membrana trebuie depozitata intr-un spatiu cu temperaturi de peste +5C. Suprafata suport treuie sa fie neteda, curata si uscata.
Suprafata se niveleaza prin taierea umflaturilor si umplerea golurilor cu mastic bituminos.
Cum se face montajul
Membranele bituminoase se monteaza in general prin termosudare cu ajutorul unui arzator racordat la o butelie de gaz. Flacara se orienteaza intre sulul de membrana si stratul suport pe care urmeaza sa fie aplicata membrana, realizandu-se astfel termosudarea membranei pe stratul suport. In cazuri exceptionale termosudarea se poate realiza si cu suflare de aer cald, cu ajutorul unui dispozitiv special.
Latura termosudabila a membranei este latura protejata de o folie subtire de polietilena, care prezintă un marcaj patrat in relief;
In momentul contactului cu flacara acest marcaj se topeste si dispare, semnalizând ca materialul a fost încalzit suficient pentru a realiza o aderenta bună. Topirea in continuare a masei bituminoase poate provoca deteriorarea armaturii, prin supraincalzirea acesteia.
Aplicarea membranelor se incepe intotdeauna dinspre zona gurilor de scurgere, in directia de urcare a pantei; Membranelor li se aplică ”tesut ” , in asa fel ca marginile de suprapunere de capat să fie la jumatatea membranei randului urmator.
Suprapunerea marginilor de lipire la capat este de 15 cm, iar suprapunerea longitudinala de 10 cm;
In cazul aplicarii izolatiei in doua straturi, cel de-al doilea strat va fi asezat in asa fel incat sudurile marginilor de suprapunere ale stratului inferior sa fie acoperite de mijlocul membranei stratului superior;
La zonele de suprapunere si dublare, membrana se va curata de granule. In acest sens se incalzeste usor materialul si se indeparteaza granulele cu mistria, de pe toată aria de suprapunere.
Norme de siguranta si protectie
Echipamentul va include intotdeauna un stingator de incendiu de capacitate medie;
Suprafetele tratate cu amorsa bituminoasa vor fi lasate sa se usuce timp de cel putin 4 ore înaintea aplicarii membranei.

Destinație: Lucrări de hidroizolare
Mod de aplicare:
Aplicare la flacăra / fixare mecanică
Consum orientativ:
1,1 mp/mp cu suprapunere de straturi de 10cm

Armatură: Fibra sticla
Finisaj superior: Folie de Aluminiu gofrata

Recenzii

Nota 
Costel Mustata 29-10-2018

  Scrieți o recenzie

  MEMBRANA ARCO ALUTOP ELASTO V4

  MEMBRANA ARCO ALUTOP ELASTO V4

  Membrana Bituminoasă este un material hidroizolator termosudabil, din bitum aditivat. Membrana bituminoasă se folosește în majoritatea lucrarilor de hidroizolare.

  PREȚUL ESTE PE M2 !
  Se vinde numai la rolă !

  Scrieți o recenzie

  alerta

  ALERTA PRETURI !
  Datorită cotatiei fluctuante a fierului din această perioadă, anumite produse metalurgice pot să nu aibă pretul actualizat.