OFERTE ACTIVE

Plexiglas Transparent si Colorat

Oamenii au mai întrebat și

Cu ce se lipeste plexiglasul ?

Pentru a lipi plăcile de plexiglas se utilizează un adeziv special pentru plexiglas (MafixCompact) pe bază de solvent care prin dizolvarea ușoară a suprafeței plexiglasului, asigură crearea unei legături puternice între plăci. După aplicarea adezivului, este necesar să se preseze strâns plăcile una de cealaltă și să se mențină în această poziție pentru câteva minute, astfel încât adezivul să se usuce și să se întărească.

Ce să folosesc, plexiglas sau policarbonat ?

Alegerea între plexiglas și policarbonat depinde de nevoile specifice ale proiectului dvs. Ambele sunt materiale plastice transparente și ușor de prelucrat, dar au proprietăți diferite.
Plexiglasul (PMMA) este mai rezistent la zgârieturi și este putin mai transparent și mai ușor decât policarbonatul compact. Plexiglasul este o alegere bună pentru aplicații interioare sau pentru obiecte care nu sunt supuse la forțe mecanice mari fiind utilizat la realizarea de vitrine, panouri de reclame și afișaj, elemente și obiecte de design, etc...
Policarbonatul compact este mult mai rezistent la impact decât plexiglasul și fiind mai ușor și mai rezistent decât sticla, este folosit foarte des în construcții la realizarea de acoperișuri, copertine și ferestre sau aplicații care necesită o rezistență mecanică ridicată cum ar fi realizarea de paravane de protecție, parbrize de bărci, motociclete și mașini, etc...
În concluzie, dacă aveți nevoie de o protecție împotriva impactului, policarbonatul este o alegere mai bună. Dacă nu este necesară o rezistență ridicată la impact, plexiglasul poate fi o opțiune mai bună, deoarece este mai rezistent la zgârieturi are o transparență mai bună și un preț mai mic.

Cu ce se taie plexiglasul ?

Plexiglasul poate fi tăiat cu un fierăstrău circular, echipat cu o pânză cu dinți cu pastile vidia de 4-5 mm grosime, asemănătoare cu cele utilizate în industria lemnului. O altă opțiune este utilizarea unei mașini de tăiat cu laser pentru a tăia plăcile de plexiglas. În timpul utilizării fierăstrăului circular, este important să se execute mișcări lente și constante, evitând aplicarea unei presiuni prea mari, pentru a preveni încălzirea excesivă a plăcii și lipirea astfel a materialului în urma tăierii.

Cu ce se curata plexiglasul ?

Pentru a curăța o placă de plexiglas, se recomandă utilizarea unei soluții de apă călduță și săpun sau detergent ușor, aplicate cu ajutorul unei lavete moi sau a unei cârpe de microfibră. Este important să evitați produsele de curățare abrazive sau perii dure, care ar putea zgâria sau deteriora suprafața plăcii. De asemenea, ar trebui să evitați utilizarea alcoolului sau a altor solvenți puternici, care pot deteriora suprafața plexiglasului.

Produs adăugat în lista pentru comparare